Авторлық материал жариялағаныңыз
туралы сертификатты тегін алу үшін
+
Материал жариялау
БАҚ (СМИ) жариялаған соң номер беріліп қорғалады
Сертификатты (құжатты) тексеру

Геометриялық есептер
Материал жайлы қысқаша түсінік: Математика пәні мұғалімдері пайдалы ақпарат
Материалды ашып қарау
Материалдың мәтіндері
www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
$$$001
Кубтың қандайда бір қырына параллель қанша қыры бар?
{Правильный ответ}= 3
$$$002
Кубтың қандайда бір қырына айқас қанша қыры бар?
{Правильный ответ}= 4
$$$003
Кеңістіктегі берілген нүкте мен түзу арқылы өтетін қанша жазықтық жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= жалғыз немесе шексіз көп
$$$004
Кеңістіктің берілген əртүрлі үш нүктесі арқылы қанша жазықтық жүргізуге болады?
{Правильный
ответ}= жалғыз немесе шексіз көп
$$$005
ABCD тетраэдрдің K, E, M, H нүктелері сəйкес AB, BC, CD, DA қырларының ортасы. KE жəне MH
түзулерінің өзара орналасуы
{Правильный ответ}= параллель
$$$006
ABCD тетраэдрдің K, E, M, H нүктелері сəйкес AB, BC, CD, DA қырларының ортасы. KM жəне BC
түзулерінің өзара орналасуы
{Правильный ответ}= айқасады
$$$007
ABCD тетраэдрдің K, E, M, H нүктелері сəйкес AB, BC, CD, DA қырларының ортасы. KM жəне EH
түзулерінің өзара орналасуы
{Правильный ответ}= қиылысады
$$$008
ABCD тетраэдрдің K, E, M, H нүктелері сəйкес AB, BC, CD, DA қырларының ортасы
. AD жəне KM
түзулерінің өзара орналасуы
{Правильный ответ}= айқасады
$$$009
ABCDA
1B1C1D1 тікбұрышты параллелепипед берілген. BD 1 жəне A 1C түзулерінің өзара орналасуы
{Правильный ответ}= қиылысады
$$$0010
ABCD A
1B1C1D1 тікбұрышты параллелепипед берілген. b = BB 1, c = CC 1 , d = D 1C1 түзулерінің қайсысы a = A
A
1 түзуімен айқасады
{Правильный ответ}= тек b
$$$0011
ABCDA
1B1C1D1 тікбұрышты параллелепипед берілген. CB 1 түзуі мен BDA 1 жазықтығының өзара орналасуы
{Правильный ответ}= параллель
$$$0012
ABCDA
1B1C1D1 тікбұрышты параллелепипед берілген. A B 1D1 жəне BСD жазықтықтарының өзара
орналасуы
{Правильный ответ}= қиылысады
$$$0013
ABCDA
1B1C1D1 тікбұрышты параллелепипед берілген. AB 1 жəне BD 1 түзулерінің өзара орналасуы
{Правильный ответ}= айқасады
$$$0014
ABCDA
1B1C1D1 тікбұрышты параллелепипед берілген. b = BB 1, c = CC 1 , d = D 1C1 түзулерінің қайсысы a =
AB түзуімен айқасады
{Правильный ответ}= тек c
$$$0015
ABCDA
1B1C1D1 тікбұрышты параллелепипед берілген. B 1C1 түзуі мен BDA 1 жазықтығының өзара
орналасуы
{Правильный ответ}= қиылысады
$$$0016
ABCDA
1B1C1D1 тікбұрышты параллелепипед берілген. BDA 1 жəне B 1D1С жазықтықтарының өзара
орналасуы
{Правильный ответ}= параллель
$$$0017
Кеңістікте a түзуі жəне M нүктесі берілген. a түзуіне параллель M нүктесі арқылы қанша түзу жүргізуге
болады?
{Правильный ответ}= ешқандай немесе жалғыз

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
$$0018
жазықтығы мен -дан тыс М нүктесі берілген. жазықтығына параллель М нүктесі арқылы өтетін қанша
түзу жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= шексіз көп
$$$0019
Параллель
түзуімен жазықтығы берілген. жазықтығына параллель түзуі арқылы қанша жазықтық
жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= жалғыз
$$$0020
Кеністікте параллель
жəне түзулері берілген. түзуіне параллель түзуі арқылы қанша жазықтық
жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= шексіз көп
$$$0021
Қиылысқан
жəне жазықтықтары мен олардан тыс жатқан М нүктесі берілген. жəне жазықтықтарына
параллель жəне М нүктесі арқылы өтетін қанша түзу жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= B
$$$0022
Айқасқан
жəне түзулері берілген. біреуі түзуі арқылы, екіншісі түзуі арқылы өтетін паралель қанша
жазықтықтар бар?
{Правильный ответ}= жалғыз
$$$0023
Кеңістікте қиылысқан
жəне түзулері мен олардан тыс жатқан М нүктесі берілген. жəне түзулеріне
параллель жəне М нүктесі арқылы өтетін қанша жазықтық жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= ешқандай немесе жалғыз
$$$0024
Өлшемі 2дм×2дм квадраты параллель проекцияланғанда келесі фигуралардың қайсысы проекциясы
болады:
І 1дм×2дм тіктөртбұрышы
ІІ 2дм×4дм тіктөртбұрышы
ІІІ табандары 1дм жəне 2дм трапеция
{Правильный ответ}= І жəне ІІ
$$$0025
Өлшемі 1дм×2дм
тіктөртбұрышты параллель проекцияланғанда келесі фигуралардың қайсысы проекциясы
болады:
І 1дм×1дм квадрат
ІІ 2дм×2дм квадрат
ІІІ табандары 2дм жəне 3дм тіктөртбұрышы
{Правильный ответ}= барлық үш фигурада

$$$0026
Кубты параллель проекцияланғанда келесі фигуралардың қайсысы проекциясы болады:
І ромб (квадрат емес)
ІІ дұрыс бесбұрыш
ІІІ дұрыс алтыбұрыш
{Правильный ответ}= І жəне
ІІІ

$$$0027
Дұрыс тетраэдрді параллель проекцияланғанда келесі фигуралардың қайсысы проекциясы болады:
І квадрат
ІІ трапеция
ІІІ дұрыс алтыбұрыш
{Правильный ответ}= І жəне ІІ

$$$0028
A жəне B, AB кесіндісінің ортасы M нүктелері A
1,B1,M1 нүктелеріне кескінделген. Егер АA 1=3см, ВB 1=7см
болса, онда МM
1 кесіндісінің ұзындығы неге тең?
{Правильный ответ}= 5 см немесе 2 см



$$$0029

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
A жəне B, AB кесіндісінің ортасы M нүктелері A 1,B1,M1 нүктелеріне кескінделген. Егер АA 1=3см, МM 1=2см
болса, онда ВB
1кесіндісінің ұзындығы неге тең?
{Правильный ответ}= 1 см немесе 7 см

$$$0030
Кеңістікте
түзуі жəне M нүктесі берілген. түзуіне перпендикуляр M нүктесі арқылы қанша жазықтық
жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= жалғыз

$$$0031
жазықтығы мен -дан тыс түзуі берілген. жазықтығына перпендикуляр түзуі арқылы өтетін қанша
жазықтық жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= жалғыз немесе шексіз көп

$$$0032
Кеңістікте
жазықтығы жəне M нүктесі берілген. жазықтығына перпендикуляр M нүктесі арқылы қанша
түзу жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= жалғыз

$$$0033
жазықтығы мен нүктесі берілген. жазықтығына перпендикуляр нүктесі арқылы өтетін қанша
жазықтық жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= шексіз көп

$$$0034
Үш параллель
жазықтықтары берілген. арақашықтығы 3, арақашықтығы 5
болса,
арақашықтығы неге тең?
{Правильный ответ}= 2 жəне 8


$$$0035
Кеңістікте үш параллель
түзулері берілген. арақашықтығы 2, арақашықтығы 6
болса,
арақашықтығы неге тең?
{Правильный ответ}=


$$$0036
Үш параллель
жазықтықтары берілген. арақашықтығы 2, арақашықтығы 6
болса,
арақашықтығы неге тең?
{Правильный ответ}= 4 жəне 8

$$$0037
Кеңістікте үш параллель
түзулері берілген. арақашықтығы 3, арақашықтығы 5
болса,
арақашықтығы неге тең?
{Правильный ответ}=


$$$0038
түзуі түзуіне параллель, ал түзуі жазықтығымен қиылысады. түзуі мен жазықтығының өзара
орналасуы
{Правильный ответ}= қиылысады

$$$0039
Кеңістіктегі
түзуі түзуіне параллель, ал түзуі түзуіне параллель. мен өзара
орналасуы
{Правильный ответ}= беттеседі немесе параллель

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  


$$$0040
түзуі түзуіне параллель, ал түзуі жазықтығына параллель. түзуі мен жазықтығының өзара
орналасуы
{Правильный ответ}= беттеседі немесе параллель

$$$0041
жазықтығы түзуіне параллель, ал түзуі жазықтығына параллель. мен
жазықтықтарының өзара орналасуы
{Правильный ответ}= қиылысады немесе параллель

$$$0042
Кеңістікте үш
түзулері берілген. айқасады, айқасады. түзулерінің
өзара орналасуы
{Правильный ответ}= айқасады,қиылысады немесе параллель

$$$0043
түзуі жазықтығымен қиылысады, ал жазықтығы жазықтығына параллель. түзуі мен
жазықтығының өзара орналасуы
{Правильный ответ}= қиылысады

$$$0044
Кеңістікте
жазықтығы жазықтығына параллель, ал жазықтығы тыс жазықтығына параллель.
мен жазықтықтарының өзара орналасуы
{Правильный ответ}= параллель
$$$0045
түзуі жазықтығына параллель, ал түзуінен өзге түзуіне параллель. түзуі мен
түзулерінің өзара орналасуы
{Правильный ответ}= параллель, айқасады немесе қиылысады


$$$0046
жазықтығы жазықтығына параллель, ал түзуіне параллель. жазықтығы мен
түзуінің өзара орналасуы
{Правильный ответ}= беттеседі немесе параллель

$$$0047
Кеңістікте үш
түзулері берілген. параллель, түзуімен қиылысады.
түзулерінің өзара орналасуы
{Правильный ответ}= айқасады немесе қиылысады

$$$0048
айқас түзулер мен олардан тыс жатқан М нүктесі берілген. түзулеріне параллель жəне
М нүктесі арқылы өтетін қанша жазықтық жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= ешқандай немесе жалғыз

$$$0049
айқас түзулер берілген. түзуі арқылы өтетін, түзуіне перпендикуляр қанша жазықтық
жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= ешқандай немесе жалғыз

$$$0050
Қос қостан айқас
түзулері берілген. Барлық үш түзуді де қиятын қанша түзу бар?
{Правильный ответ}= шексіз көп
$$$0051
ABCD тетраэдрінің AD, AB, CD қырларынан K, E, M нүктелері алынды. KEM жазықтығын көрсетілгеннен
басқа қай қыры қияды?

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
{Правильный ответ}= BC



$$$0052
Кеңістікте a түзуі жəне M нүктесі берілген. a түзуімен қиылысқан жəне оған перпендикуляр M нүктесі
арқылы қанша түзу жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= жалғыз немесе шексіз көп

$$$0053
Кеңістікте
түзуі мен -дан тыс М нүктесі берілген. түзуіне параллель М нүктесі арқылы қанша
жазықтық жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= шексіз көп

$$$0054
жазықтығы мен -дан тыс М нүктесі берілген. жазықтығына параллель М нүктесі арқылы өтетін қанша
жазықтық жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= жалғыз
$$$0055
Кеністікте айқасқан
жəне түзулері берілген. түзуіне параллель түзуі арқылы қанша жазықтық
жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= жалғыз

$$$0056
Параллель
жəне жазықтықтары мен олардан тыс жатқан М нүктесі берілген. жəне жазықтықтарына
параллель жəне М нүктесі арқылы өтетін қанша түзу жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= шексіз көп

$$$0057
жазықтығы мен -дан тыс жатқан түзуі берілген. жазықтығына параллель түзуі арқылы өтетін
қанша жазықтық жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= ешқандай немесе жалғыз



$$$0058
Кеңістікте параллель
жəне түзулері мен олардан тыс жатқан М нүктесі берілген. жəне түзулеріне
параллель жəне М нүктесі арқылы өтетін қанша жазықтық жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= шексіз көп

$$$0059
Кеңістікте
түзуі мен одан тыс жатқан əртүрлі А жəне В нүктелері берілген. түзуіне параллель, А жəне В
нүктелері арқылы өтетін қанша жазықтық жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= ешқандай, жалғыз немесе шексіз көп

$$$0060
айқас түзулер берілген. біреуі түзуі, екіншісі түзуі арқылы өтетін өзара перпендикуляр
қанша жазықтық жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= жалғыз

$$$0061
Екі айқас
түзулері жəне олардан тыс М нүктесі берілген. түзулерімен қиылысатын М
нүктесі арқылы қанша түзу жүргізуге болады?
{Правильный ответ}= ешқандай немесе жалғыз

$$$0062

ABCD тетраэдрінің AD, DB, CD қырларынан K, E, M нүктелері алынды. KEM жазықтығын көрсетілгеннен
басқа қай қыры қияды?
{Правильный ответ}= ешқайсысы

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  

$$$0063
MN кесіндісі берілген
жазықтығынан тыс жатыр. K нүктесі MN кесіндісінің ортасы. M,N,K нүктелері
арқылы параллель түзулер жүргізілген. Олар
жазықтығын сəйкесінше M 1,N1,K1 нүктелерінде қиып өтеді.
Егер MM
1=4, NN 1=8 болса, KK 1 кесіндісінің ұзындығы неге тең?
{Правильный ответ}= 6

$$$0064
AB кесіндісінің A ұшы берілген
жазықтығында жатады, ал B ұшы тыс орналасқан. AB кесіндісінің
ортасы C нүктесі мен B нүктелері арқылы
жазықтығына сəйкесінше C 1, B1 нүктелерінде қиятын параллель
түзулер жүргізілген. Егер
: =2:3, CC 1=8 болса, BB 1 кесіндісінің ұзындығы неге тең?
{Правильный ответ}= 12

$$$0065
жазықтық, ал O жазықтықтан тыс жатқан нүкте. O нүктесінен жазықтығын A жəне B нүктелерінде
қиятын екі түзу жүргізілген OA жəне OB кесінділерінің орталары сəйкесінше C жəне D. CD=7 деп алып,
AB кесіндісінің ұзындығы
{Правильный ответ}= 14

$$$0066
MN кесіндісінің ұштары
жазықтығының əртүрлі жақтарында орналасқан. MN кесіндісінің ортасы K
нүктесі
жазықтығында жатыр. M,N нүктелері арқылы өтетін параллель түзулер жазықтығымен
сəйкесінше M
1,N1 нүктелерінде қиылысады. Егер M 1К=К N 1 =4, М M 1=3 болса, МN кесіндісінің ұзындығы
неге тең?
{Правильный ответ}= 10

$$$0067
Ұзындығы 20 см көлбеу жазықтықпен 60
0 бұрыш жасайды. Осы көлбеуге сəйкес перпендикуляр ұзындығы
неге тең?
{Правильный ответ}= 10
см

$$$0068
Көлбеу мен перпендикуляр арасындағы бұрыш 60
0, ал перпендикуляр ұзындығы 20 см болса,. көлбеу
ұзындығы неге тең?
{Правильный ответ}= 40 см

$$$0069
Қабырғасының ұзындығы
дұрыс үшбұрыштың төбелерінен Р нүктесі арақашықтықта орналасқан. Р
нүктесінен үшбұрыш жазықтығына дейінгі арақашықтық неге тең?
{Правильный ответ}= 1

$$$0070
P нүктесі квадраттың барлық қабырғаларынан
, ал квадрат жазықтығынан 1-ге тең арақашықтықта
орналасқан. Квадраттың қабырғасы неге тең?
{Правильный ответ}= 2

$$$0071
Үшбұрышты PABC пирамидасында PA
ABC, АСВ =90 0. Пирамиданың қанша жағы тікбұрышты үшбұрыш
болады?
{Правильный ответ}= 4

$$$0072
Ұзындығы 20 см көлбеу жазықтықпен 30
0 бұрыш жасайды. Осы көлбеуге сəйкес перпендикуляр ұзындығы
неге тең?
{Правильный ответ}= 10 см

$$$0073

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
Көлбеу мен перпендикуляр арасындағы бұрыш 30 0, ал перпендикуляр ұзындығы 20 см болса, көлбеу
проекциясының ұзындығы неге тең?
{Правильный ответ}=
см




$$$0074
Қабырғасының ұзындығы
квадраттың төбелерінен Р нүктесі арақашықтықта орналасқан. Р
нүктесінен квадрат жазықтығына дейінгі арақашықтық неге тең?
{Правильный ответ}= 1

$$$0075
P нүктесі дұрыс үшбұрыштың барлық қабырғаларынан
, ал дұрыс үшбұрыштың жазықтығынан 3 тең
арақашықтықта орналасқан. үшбұрыштың қабырғасы неге тең?
{Правильный ответ}= 6

$$$0076
PABCD пирамида табанында ABCD тіктөртбұрышы жатыр, PC
ABCD. Пирамиданың қанша жағы
тікбұрышты үшбұрыш болады?
{Правильный ответ}= 4

$$$0077
ABCDA
1B1C1D1 кубы берілген. AB жəне СB 1 түзулерінің арасындағы бұрыш
{Правильный ответ}= 90 0

$$$0078
ABCDA
1B1C1D1 кубы берілген. AD жəне СB 1 түзулерінің арасындағы бұрыш
{Правильный ответ}= 45 0

$$$0079
ABCDA
1B1C1D1 кубы берілген. AC 1 түзу мен ABCD жазықтығының арасындағы бұрыш
A) 30 0
B) 45 0
C) 60 0
D) 90 0
E)
{Правильный ответ}= E
$$$0080
ABCDA
1B1C1D1 кубы берілген. ABCD жазықтығы мен CDA 1B1 жазықтықтарының арасындағы бұрыш
{Правильный ответ}=45 0

$$$0081
ABCDA
1B1C1D1 кубы берілген. AB жəне B 1 D1 түзулерінің арасындағы бұрыш
{Правильный ответ}= 45 0

$$$0082
ABCDA
1 B1C1D1 кубы берілген. AB 1 жəне B 1D1 түзулерінің арасындағы бұрыш
{Правильный ответ}= 90 0

$$$0083
ABCDA
1B1C1D1 кубы берілген. CB 1 түзу мен ABCD жазықтығының арасындағы бұрыш
{Правильный ответ}= 45 0

$$$0084
ABCDA
1B1C1D1 кубы берілген. AB B 1A жазықтығы мен A 1BCD 1 жазықтықтарының арасындағы бұрыш
{Правильный ответ}= 90 0

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  




$$$0085
жазықтықтары с түзуімен 30 0 бұрыш жасап қиылысқан. А нүктесі жазықтығында жатыр жəне
жазықтығынан 10 см қашықтықта орналасқан. А нүктесінен с түзуіне дейінгі арақашықтық неге тең?
{Правильный ответ}= 20 см

$$$0086
Кеңістікте əртүрлі үш
берілген. перпендикуляр перпендикуляр екені белгілі болса, жəне
түзулерінің өзара орналасуы
{Правильный ответ}= айқасады, қиылысады немесе параллель

$$$0087

түзуі жазықтығына перпендикуляр, ал жазықтығы жазықтығына перпендикуляр. түзуі мен
жазықтығының өзара орналасуы
{Правильный ответ}=
түзуі мен жазықтығы параллель немесе жазықтығында жатады

$$$0088
жазықтығы түзуіне перпендикуляр, ал түзуі жазықтығына перпендикуляр. жəне
жазықтықтарының өзара орналасуы
{Правильный ответ}= параллель немесе беттеседі

$$$0089
түзуі жазықтығына перпендикуляр, ал жазықтығы түзуіне параллель. жəне с түзулерінің өзара
орналасуы
{Правильный ответ}= перпендикуляр




$$$0090
жазықтығы түзуіне перпендикуляр, ал түзуі түзуіне параллель. жазықтығы мен түзуінің өзара
орналасуы
{Правильный ответ}= перпендикуляр

$$$0091
жазықтығы түзуіне параллель, ал түзуі жазықтығына перпендикуляр. жəне жазықтықтарының
өзара орналасуы
{Правильный ответ}= перпендикуляр

$$$0092

түзулері параллель. жазықтығы түзуіне, - түзуіне перпендикуляр.
жазықтықтарының өзара орналасуы.
{Правильный ответ}= параллель немесе беттеседі

$$$0093
жазықтықтары перпендикуляр. жазықтығы, жазықтығына перпендикуляр.
түзулерінің өзара орналасуы.
{Правильный ответ}= перпендикуляр

$$$0094
жазықтықтары с түзуімен 60 0 бұрыш жасап қиылысқан. А нүктесі жазықтығында жатыр жəне
жазықтығынан 10 см қашықтықта орналасқан. А нүктесінен с түзуіне дейінгі арақашықтық неге тең?

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
{Правильный ответ}= см





$$$0095
Кеңістікте əртүрлі үш
берілген. перпендикуляр перпендикуляр екені белгілі болса,
жəне
жазықтықтарының өзара орналасуы
{Правильный ответ}= қиылысады немесе параллель

$$$0096
түзуі түзуіне перпендикуляр, ал түзуі жазықтығына перпендикуляр. түзуі мен жазықтығының
өзара орналасуы
{Правильный ответ}=
түзуі мен жазықтығы параллель немесе жазықтығында жатады

$$$0097
жазықтығына перпендикуляр, ал жазықтығы с түзуі перпендикуляр. жəне с түзулерінің
өзара орналасуы
{Правильный ответ}= параллель немесе беттеседі

$$$0098
түзуі түзуіне перпендикуляр, ал түзуіне параллель. жəне с түзулерінің өзара орналасуы
{Правильный ответ}= перпендикуляр

$$$0099
жазықтығына перпендикуляр, ал жазықтығы жазықтығына перпендикуляр. мен
жазықтығының өзара орналасуы
{Правильный ответ}= перпендикуляр






$$$00100
жазықтығы жазықтығына параллель, ал жазықтығына перпендикуляр. жəне
жазықтықтарының өзара орналасуы
{Правильный ответ}= перпендикуляр
$$$00101
жəне жазықтықтары параллель. жазықтығына, түзуі жазықтығына перпендикуляр.
жəне
түзулерінің өзара орналасуы
{Правильный ответ}= параллель немесе беттеседі
$$$00102
жазықтықтары перпендикуляр. жазықтығы , жазықтығы
перпендикуляр. жазықтықтарының өзара орналасуы.
{Правильный ответ}= перпендикуляр
$$$001
Кубтың қырын 2 есе азайтқанда толық бетінің ауданы қанша есе азайды?
A) 2 есе
B) 4 есе
C) 6 есе
D) 8 есе
E) 12 есе
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$002
Кубтың қырын 2 см–ге арттырғанда толық бетінің ауданы қаншаға артады?
A) 4 см
2
B) 12 см 2
C) 24 см 2
D) 48 см 2
E) анықтау мүмкін емес
{Правильный ответ}= Е
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$003
Екі тік призма табандары тең, ал бүйір қырларының ұзындықтарының қатынасы 2:1. Олардың бүйір
беттерінің аудандарының қатынастары неге тең?
A) 1:1

B) 8:1
C) 4:1
D) 2:1
E) 6:1
{Правильный ответ}= D
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$004
Екі дұрыс n бұрышты призманың биіктіктері бірдей, табандарының аудандарының қатынасы 1:81. Олардың
бүйір беттерінің аудандарының қатынастары неге тең?
A) 1:3

B) 1:9
C) 1:27
D) 1:81
E) 6:1
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$005
Тік үшбұрышты призма табанының периметрі 3 м, биіктігі
м. Призманың бүйір бетінің ауданы неге тең?
A)
м2
B) 1 м 2
C) 3 м 2
D) 9 м 2
E) 12 м 2
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$006
Дұрыс төртбұрышты призма табанының қабырғасын есе азайтып, биіктігін есе арттырылды. Алынған
призманың бүйір бетінің ауданының берілген призманың бүйір бетінің ауданына қатынасы қандай?
A) 4:1

B) 2:1
C) 1:1
D) 1:2
E) 1:4
{Правильный ответ}= C

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$007
Дұрыс үшбұрышты пирамиданың табан қабырғасының ұзындығы 3 м, апофема 1 м. Пирамиданың бүйір
бетінің ауданы неге тең?
A) 1 м
2
B) 3 м 2
C) 9 м 2
D) 4,5 м 2
E) 24 м 2
{Правильный ответ}= D
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$008
Дұрыс үшбұрышты пирамиданың табан қабырғасының ұзындығы 3 м, апофема 1 м. Пирамиданың
табаныныдағы екіжақты бұрыш неге тең?
A) 30
0
B) 60 0
C) arctg2
D) arctg
E) 45 0
{Правильный ответ}= A
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$009
Дұрыс төртбұрышты призманың бүйір бетінің ауданы табанының ауданынан 12 есе артық. Призманың бүйір
қырының табан қабырғасына қатынасы қандай?
A) 12:1

B) 9:1
C) 8:1
D) 3:1
E) 6:1
{Правильный ответ}= D
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$0010

Пирамиданың бүйір қыры табан қабырғасынан
есе артық. Бүйір қыры мен табан жазықтығының ауданы
неге тең?
A) 30
0
B) 45 0
C) 60 0
D) arctg2
E) arctg
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$0011

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
Дұрыс n бұрышты пирамиданың бүйір бетінің ауданы толық бетінің ауданының құрайды. Пирамиданың
табанындағы екіжақты бұрыш неге тең?
A) 30
0
B) 45 0
C) 60 0
D) arcсos
E) arcсos
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$0012
Дұрыс n бұрышты пирамиданың табан қабырғалары мен биіктігі 2 есе азайтылды. Пирамиданың толық
бетінің ауданы неше есе азайды?
A)
есе
B) 2 есе
C)
есе
D) 8 есе
E) есе
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$0013
Куб жағының диагоналы
Куб диагоналы неге тең?
A)

B) 3
C)
D)
E) есе
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$0014
Куб диагоналы 6. Куб қыры неге тең?
A)

B)
C)

D)
E) есе
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$0015
Қыры 2м дұрыс тетраэдрдің толық бетінің ауданы неге тең?
A)
2
B) 2
C)

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
D) 4 2
E) 2
{Правильный ответ}= D
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$0016
Қыры 2
болатын дұрыс тетраэдрдің айқас қырларының арасындағы бұрыш неге тең?
A)
B)
C)

D) 4
E)
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$0017
Призма табанына параллель жазықтық бүйір қырын 1:4 қатынасқа бөледі. Осы жазықтық призманың бүйір
бетінің ауданынын қандай қатынасқа бөледі.
A)

B) 1:8
C)
D)
E)
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$0018
Дұрыс n бұрышты пирамида биіктігі 1. Бүйір бетін тең бөлетіндей пирамида төбесінен қандай қашықтықта
жазықтық жүргізуге болады?
A)

B)
C) 0,5

D)
E)
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=11
{Четверт}=І
$$$0019
Дұрыс n бұрышты призма биіктігін өзгертпей табан қабырғасын 3 есе арттырғанда, бүйір бетінің ауданы
неше есе артады?
A)

B) 3n есе
C) 9 есе
D) 9n есе
E) 2 есе
{Правильный ответ}= A
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 11, ҚГБ ЖМБ

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
{Класс}=11
{Четверт}=І


$$$001
A(1;1;-1) жəне B(-1;1;1) нүктелерінің арақашықтығы
A)

B) 2
C) 2

D)2

E) 4
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$002
AB кесіндісінің ортасы M нүктесінің координатасы, мұндағы A(1;-1;-1) жəне B(1;-1;1)
A) M(2;-2;0)
B) M(1;-1;0)
C) M(-1;-1;0)
D) M(0;0;-1)
E) M(0;0;1)
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$003
xy координаттық жазықтығына
қарағанда A(1;-1;-1) нүктесіне симметриялы M нүктесі
A) M(1;-1;1)
B) M(-1;-1;1)
C) M(-1;1;1)
D) M(-1;1;-1)
E) M(1;1;-1)
{Правильный ответ}= A
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$004
Параллель көшіргенде A(-1;1;-1) нүктесі A'(-1;1;1) нүктесіне көшетін болса, B(1;1;1) нүктесі қайсы B'
нүктесіне көшеді
A) B'(0;2;2)
B) B'(1;-1;-1)
C) B'(1;1;0)
D) B'(1;1;2)
E) B'(1;1;3)
{Правильный ответ}= E
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ
ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$005
A(-1;1;-1) жəне B(-1;1;1) нүктелерінің арақашықтығы
A)

B) 2
C) 2

D)2

E) 4

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$006
AB кесіндісінің ортасы M нүктесінің координатасы, мұндағы A(-1;-1;1) жəне B(1;-1;-1)
A) M(0;-2;0)
B) M(0;2;0)
C) M(0;-1;0)
D) M(0;1;0)
E) M(-1;0;1)
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$007
xz координаттық жазықтығына қарағанда A(1;-1;-1) нүктесіне
симметриялы M нүктесі
A) M(1;-1;1)
B) M(-1;-1;1)
C) M(-1;1;1)
D) M(-1;1;-1)
E) M(1;1;-1)
{Правильный ответ}= E
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$008
Параллель көшіргенде A(1;1;-1) нүктесі A'(-1;1;1) нүктесіне көшетін болса, B(1;1;1) нүктесі қайсы B'
нүктесіне көшеді
A) B'(-1;1;3)
B) B'(0;2;2)
C) B'(0;1;2)
D) B'(-1;1;2)
E) B'(1;1;3)
{Правильный ответ}= A
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$009
A(0;1;-1) жəне B(1;-1;0) нүктелері берілген.
векторының координатасы
A) (1;0;-1)
B) (-1;2;-1)
C) (1;-2;1)
D) (1;2;1)
E) (0;1;2)
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0010
m-нің қандай мəнінде
жəне векторлары коллинеар?
A) ешқандай
B) m=1
C) m=-1

D) m=
1

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
E) m=2
{Правильный ответ}= A
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0011
n-нің қандай мəнінде
жəне перпендикуляр?
A) ешқандай
B) n=1
C) n=-1
D) n=

E) n=2
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0012
A(-1;0;1) жəне B(1;-1;0) нүктелері берілген.
векторының координатасы
A) (0;-1;1)
B) (2;-1;-1)
C) (-2;1;1)
D) (2;1;1)
E) (0;1;2)
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0013
m-нің қандай мəнінде
жəне векторлары коллинеар?
A) ешқандай
B) m=1
C) m=-1
D) m=2
E) m=0
{Правильный ответ}= E
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0014
n-нің қандай мəнінде
жəне перпендикуляр?
A) ешқандай
B) n=1
C) n=-1
D) n=

E) n=2
{Правильный ответ}= A
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0015
Дұрыс тұжырымды таңдаңыз
A)
векторының ұзындығы = формуласымен есептеледі
B) вектордың əрбір координатасы оның сəйкес басы мен ұшының координаталарының ұзындықтарының
қосындысына тең.

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
C) Егер вектордың ұзындығы бірге тең болса, ол координаттық деп аталады
D) кесіндінің ортасының əрбір координатасы сəйкес ұштарының координаталарының қосындысының
жартысына тең
E) кеңістіктің кез келген нүктесінің оң координатасы болады
{Правильный ответ}= D
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0016
Дұрыс тұжырымды таңдаңыз
A)
жəне нүктелерінің арақашықтық ұзындығы
+ формуласымен есептеледі
B) вектордың əрбір координатасы оның сəйкес ұшы мен басының координаталарының айырмасына тең.
C) тек координаттық векторлар бірлік векторлар болады
D) кесіндінің ортасының əрбір координатасы үштарының сəйкес координаталарының айырмасының
жартысының модуліне тең
E) кеңістіктің кез келген нүктесінің теріс емес координатасы болады
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə
. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0017
A(2;-3;-5) нүктесі Oxy жазықтығынан қандай қашықтықта орналасқан.
A) 2
B) 3
C)

D) 10
E) 5
{Правильный ответ}= E
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0018
A(-3;2;-5) нүктесі Ozy жазықтығынан қандай қашықтықта орналасқан.
A) 2
B) 3
C)

D) 10
E) 5
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0019
A(5;3;2) жəне B(3;-1;-4) нүктелері берілген.
векторының ұзындығы
A) 2

B)

C) 8
D) -12
E) 2




{Правильный ответ}= A
{Сложность}=A

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0020
A(3;-1;-4) жəне B(1;-4;2) нүктелері берілген.
векторының ұзындығы
A) 7
B)

C) 1
D) -3
E) 3

{Правильный ответ}= A
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0021
A(-1;2;3) жəне B(1;-1;4) нүктелері берілген.
векторын координаттық векторлар бойынша жіктеңіздер
A)
+3
B)
+
C)
3
D)
2
E)

{Правильный ответ}= C
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0022
A(2;-1;3) жəне B(1;-2;1) нүктелері берілген.
векторын координаттық векторлар бойынша жіктеңіздер
A)

B)
2
C)

D)

E)

{Правильный ответ}= C
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0023
Дұрыс емес тұжырымды таңдаңыз
A) Егер вектордың сəйкес координаталары тең болса, онда бұл векторлар тең
B)
векторы координаттық векторлар бойынша жіктелуі: =m
C) Екі вектордың айырмасының əрбір координатасы осы векторлардың сəйкес координаталарының
айырмасына тең
D) кеңістіктің əрбір нүктесінің үш координатасы болады
E)
жəне нүктелерінің арақашықтығы
формуласымен есептеледі
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0024

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
Дұрыс емес тұжырымды таңдаңыз
A) Егер векторлар тең болса, онда векторлардың сəйкес координаталары тең
B)
=m векторының координатасы:
C) кесіндінің ортасының əрбір координатасы сəйкес ұштарының координаталарының қосындысының
жартысына тең
D) кеңістіктің əрбір нүктесінің үш координатасы болады
E)
векторының ұзындығы = формуласымен есептеледі
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0025
A(2;-1;0) жəне B(-2;3;2) шеңбер диаметрінің ұштарының координаталары. Шеңбер центрінің координатасы
мен радиусын табыңдар
A) (0;0;2) жəне

B) (-2;2;1) жəне

C) (0;0;1) жəне 3
D) (-4;4;2) жəне

E) (0;1;1) жəне 3
{Правильный ответ}= E
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV

$$$0026
A(3;--4;2), B(-3;2;-4) жəне C(1;3;-1) нүктелері үшбұрыш төбелері. С төбесінен жүргізілген медиана
ұзындығы неге
A)

B)

C)

D)

E) 3
{Правильный ответ}= D
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0027
A(10;-10;-2), B(10;-6;-2) жəне C(8;-6;0) нүктелері үшбұрыш төбелері.Үшбұрыш ауданы неге тең?
A)

B) 64
C)

D)

E) 4
{Правильный ответ}= A
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0028
жəне векторлары берілген. Егер болса, x пен y
табыңдар.
A) x=-4, y=1
B) x=4, y=-1

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
C)
D) x=4, y=1
E) x=-1, y=4
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0029
жəне векторлары берілген. Егер болса, x пен y
табыңдар.
A) x=-2, y=1
B) x=2, y=1
C)

D) x=2, y=-1
E) x=-1, y=2
{Правильный ответ}= D
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0030
Көрсетілген векторлар ішінен компланар емес векторларды табыңдар
A)
,
B)
,
C)
, ,
D)
, ,
E)
,


{Правильный ответ}= E
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0031
Көрсетілген векторлар ішінен колинеар векторларды табыңдар
A)
, ,
B)

C)
,
D)
,
E)

{Правильный ответ}= B
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0032
A(4;0;1), B(4;4;1), C(0;0;5) жəне D(-1;2;0) DАВС пирамидасының төбелері. Бүйір қыры мен табан
жазықтығы арасындағы бұрышты табыңдар
A)

B)

C)

D)

E) 45
0

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0033
Е(-1;2;-1) төбесімен берілген пирамида табанында ромб жатыр. A(0;0;4), B(0;4;4), C(4;4;0) жəне D(-4;0;0)
нүктелері бүйір жақтарының биіктіктерінің табандары. Бүйір жағы мен табан жазықтығы арасындағы
бұрышты табыңдар
A)

B)

C)

D)

E) 45
0
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0034
A(2;3;4) нүктесінен xy координаттық жазықтыққа дейінгі арақашықтық неге тең
A)

B) 4
C)

D)

E) 3
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=І
$$$0035
Параллель көшіргенде A(3;2;1) нүктесі A
1(3;2;1) нүктесіне көшеді. Координаталар басы қандай нүктеге
көшеді
A) O
1(-4;-2;1)
B) O
1(4;2;-1)
C) O
1(2;-2;1)
D) O
1(-4;2;1)
E) O
1(4;-2;3)
{Правильный ответ}= A
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІІ
$$$0036
x осі бойынан берілген P(-1;4;3) жəне Q(3;1;0) нүктелерінен бірдей қашықтықта жатқан нүктенінің
координаталары табыңдар
A) (2;0;0)
B) (-2;0;0)
C) (-1;0;0)
D) (1;0;0)
E) (4;0;0)
{Правильный ответ}= D
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=
ІV
$$$0037
A(0;2;2), B(-1;1;3), C(-1;y;2) нүктелері берілген.
теңдігі орындалатындай y тің мəні

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
A) 1
B) 2
C) 1,5
D) 4,5
E) 2,5

{Правильный ответ}= C
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0038
A(0;3;0), B(2;0;0), C(4;0;3), D(2;3;3) болса, ABCD төртбұрышы –
A) квадрат
B) тіктөртбұрыш
C) ромб
D) параллелограмм
E) трапеция
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0040
ABCD параллелограмының үш төбесінің координаталары і A(-2;2;0), B(1;0;3), C(-4;2;0) белгілі, D төбесінің
координатасы неге тең
A) (7;4;3)
B) (0;4;-3)
C) (-7;4;-3)
D) (3;4;-3)
E) (7;-4;3)
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0041
жəне векторларының ұзындықтары тең болатындай х тің мəні
A) x=1
B) x=2
C) x=-1
D) x=

E) x=-2
{Правильный ответ}= D
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0042
Ұзындығы
тең векторының координатасы
A) (4;8;-4)
B) (4;-8;-4)
C) (4;8;-4),(-4;-8;4)
D) (-4;-8;4)
E) (-4;-8;-4)
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0043

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
жəне 4 -
A)

B)

C)

D)

E)

{Правильный ответ}= E
{Сложность}=A
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$001
жəне векторларының ұзындықтары жəне C= скаляр көбейтіндісі
неге тең?
A) -3
B) 3
C) -1
D) 1
E) C мəні
жəне векторларының арасындағы бұрышқа байланысты
{Правильный ответ}= A
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$002
жəне векторларының ұзындықтары жəне C= скаляр көбейтіндісі
неге тең?
A) 1
B) -1
C) 3
D) 9
E) C мəні
жəне векторларының арасындағы бұрышқа байланысты.
{Правильный ответ}= E
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$003
жəне векторларының арасындағы бұрыш неге тең?
A) 0
0
B) 60 0
C) 90 0
D) 45 0
E) 180 0
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$004
жəне векторларының арасындағы бұрыш неге тең?
A) 0
0
B) 60 0
C) 90 0
D) 45 0
E) 180 0

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$005
векторы Ox осьімен оң бағытта 135 0 жасайды. Егер =2 болса, векторының абциссасын табыңдар.
A) 2
B) -2
C) -
D)
E) 3
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$006
векторы Oy осьімен оң бағытта 150 0 жасайды. Егер =2 болса, векторының ординатасын
табыңдар.
A) 2

B) -3
C) -
D)
E) 3
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$007
A(3;-2;4), B(4;-1;2), C(6;-3;2), D(7;-3;1) нүктелері берілген.
векторларының арасындағы
бұрыш неге тең?
A) 150
0
B) 30 0
C) 60 0
D) 45 0
E) 120 0
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$008
A(5;-8;-1), B(6;-8;-2), C(7;-5;-11), D(7;-7;-9) нүктелері берілген.
векторларының арасындағы
бұрыш неге тең?
A) 120
0
B) 30 0
C) 60 0
D) 45 0
E) 150 0
{Правильный ответ}= A
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$009

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
жəне векторларының арасындағы бұрыш 60 0 Егер =4, =2 болса, 2 векторының
ұзындығы неге тең?
A) 2

B) 10
C) 5
D)
E)
{Правильный ответ}= A
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0010
жəне бірлік векторларының арасындағы бұрыш 60 0 , 2 векторының ұзындығы неге тең?
A)

B) 7
C)
D)
E)
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0011
Дұрыс тұжырымды табыңыз
A) векторлар арасындағы бұрыш доғал болуы мүмкін емес

B) вектордың скаляр квадраты вектор ұзындығының квадратына тең
C) нөлдік векторлардың скаляр көбейтіндісі нөлге тең болуы үшін векторлар перпендикуляр болуы қажетті
жəне жеткілікті
D) берілген түзуге перпендикуляр түзуде жатқан нөлдік емес вектор түзудің бағыттауыш векторы деп
аталады
E) {x;y;z} жəне {m;n;p} векторларының скаляр көбейтіндісі:
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0012
Дұрыс тұжырымды табыңыз
A) векторлар арасындағы бұрыш 90
0 бол са, онда векторлар перпендикуляр болады.
B) екі вектордың скаляр көбейтіндісі олардың ұзындықтары мен арасындағы бұрыштың синусының
көбейтіндісіне тең
C) кез келген вектордың скаляр квадраты оң сан
D) көбейткіштерінің орнын ауыстырғанда скаляр көбейтінді өзгереді
E) {x;y;z} жəне {m;n;p} векторларының скаляр көбейтіндісі:
{Правильный ответ}= A
{Сложность}=B
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0013
Қыры 2ге тең ABCDA
1B1C1D1 кубы берілген. жəне қырлары арасындағы бұрыш неге тең,
мұндағы M нүктесі BC C
1B1жағының центрі
A)

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
B)
C) 180 0-
D) -
E) 90 0
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0014
Қыры 4 е тең ABCDA
1B1C1D1 кубы берілген. жəне қырлары арасындағы бұрыш неге тең,
мұндағы M нүктесі ADD
1 A1жағының центрі
A)

B)
C) 180 0-
D) -
E) 90 0
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0015
Қыры 2ге тең ABCDA
1B1C1D1 кубы берілген. жəне қырлары арасындағы бұрыш неге тең,
A) 120 0
B) 90 0
C) 60 0
D) 150 0
E) 30 0
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0016
Қыры 4 ге тең ABCDA
1B1C1D1 кубы берілген. жəне қырлары арасындағы бұрыш неге тең,
A) 120 0
B) 90 0
C) 60 0
D) 150 0
E) 30 0
{Правильный ответ}= C
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0017
Қыры 2ге тең ABCDA
1B1C1D1 кубы берілген. MD қыры мен ABC жағы арасындағы бұрыш неге тең,
мұндағы M нүктесі BC C
1B1жағының центрі
A)

B)

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
C) 180 0-
D) -
E) 90 0
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0018
Қыры 4 е тең ABCDA
1B1C1D1 кубы берілген. қыры мен ABC жағы арасындағы бұрыш неге тең,
мұндағы M нүктесі ADD
1 A1жағының центрі
A)

B)
C) 180 0-
D) -
E) 90 0
{Правильный ответ}= B
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0019
Қыры 2 ге тең ABCDA
1B1C1D1 кубы берілген. AB 1 жəне BC 1 кесінділерінің орталарының арасындағы
арақашықтық неге тең,
A)

B)
C)
D)
E) 2
{Правильный ответ}= D
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0020
Қыры 4 ге тең ABCDA
1B1C1D1 кубы берілген. AB 1 жəне BC 1 кесінділерінің орталарының арасындағы
арақашықтық неге тең,
A)

B)
C)
D)
E) 2
{Правильный ответ}= A
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0021
ABCD тіктөртбұрышында K нүктесі AD ортасы жəне
. скаляр
көбейтіндісі неге тең
A)

B)

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
C)
D)
E) 7
{Правильный ответ}= D
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0022
ABCDA
1B1C1D1 куб берілген. К нүктесі A 1B1 қырының ортасы =2 . скаляр
көбейтіндісінің мəні
A) 1

B)
C) 2
D)
E)
{Правильный ответ}= D
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІІІV
$$$0023
Қыры 1 ге тең ABCDA
1B1C1D1 куб берілген. скаляр көбейтіндісі неге тең
A) 1
B)
C) 2
D)
E)
{Правильный ответ}= A
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0024
Қыры 1 ге тең ABCDA
1B1C1D1 куб берілген. скаляр көбейтіндісі неге тең
A) 1
B)
C) 2
D)
E)
{Правильный ответ}= D
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$0025
ABC тікбұрышты үшбұрыш, C тік бұрыш. CD биссектриса AC=3, BC=4
скаляр көбейтіндісі
неге тең
A) 9

B)
C) -9
D)
E)

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
{Правильный ответ}= E
{Сложность}=C
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ЖМБ
{Класс}=10
{Четверт}=ІV
$$$001 
ABCDA
1B1C1D1 параллелепипед ,   +  өрнегін ықшамдаңыз
A)
 
B)  
C)  
D)
E) 0
{Правильный ответ}= A 
{Сложность}=C 
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10 
{Четверт}=ІV 
$$$002 
ABCDA
1B1C1D1 параллелепипед ,  +  +  өрнегін ықшамдаңыз
A) 0
 
B)  
C)  
D)
E)
{Правильный ответ}= D 
{Сложность}=C 
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10 
{Четверт}=ІV 
$$$002 
Табан қабырғасы
болатын ABCD үшбұрышты пирамида берілген. бүйір қыры табан
жазықтығымен 60
0 бұрыш жасап көлбеген. қосындысы неге тең  
A) 1  
B)  
C)
D)
E)
{Правильный ответ}= 2 
{Сложность}=C 
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10 
{Четверт}=ІV 
$$$003 
MABC  үшбұрышты пирамида Табанында  AC=6 ,BC=8 (C=90
0) тікбұрышты үшбұрыш. Бүйір қыры
табан жазықтығымен 60 0 бұрыш жасап көлбеген. қосындысы неге тең  
A) 6  
B)  
C) 8
D)
E) 5
{Правильный ответ}=B 
{Сложность}=C 

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10 
{Четверт}=ІV 
$$$004 
Қыры 1 ге тең   ABCDA
1B1C1D1  кубы берілген. AC=6 ,BC=8 (C=90 0) тікбұрышты үшбұрыш. Бүйір қыры
табан жазықтығымен 60 0 бұрыш жасап көлбеген. вектор ұзындығы неге тең  
A) 1  
B) 2
C)
D)
E) 0,5
{Правильный ответ}=C 
{Сложность}=C 
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10 
{Четверт}=ІV 
$$$005 
Табан қабырғасы 1 ге тең дұрыс үшбұрышты призма ABCA
1B1C1 кубы берілген.  E нүктесі A 1C1 қырының
ортасы,
вектор ұзындығы неге тең  
A) 1  
B) 2
C)
D) 3
E) 0,5
{Правильный ответ}=E 
{Сложность}=C 
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10 
{Четверт}=ІV 
$$$006 
ABCD тетраэдрінде  
  теңдігінде векторы қайсысы
A)

B)

C)

D)
E)
{Правильный ответ}=B 
{Сложность}=C 
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10 
{Четверт}=ІV 
$$$007 
ABCD тетраэдрінде  
  теңдігінде векторы қайсысы
A)

B)

C)

D)
E)
{Правильный ответ}=C 
{Сложность}=C 
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10 

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
{Четверт}=ІV 
$$$008 
ABCDA
1B1C1D1  параллелепипедінде O нүктесі диагональдарының қиылысу нүктесі. k‐ ның қандай
мəнінде
+  +    теңдігі орындалады
A) -0,5
B) 0,5
C)

D)
E) 2
{Правильный ответ}=A 
{Сложность}=B 
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10 
{Четверт}=ІV 
$$$009 
ABCDA
1B1C1D1  параллелепипедінде O нүктесі диагональдарының қиылысу нүктесі. k‐ ның қандай
мəнінде
+  +    теңдігі орындалады
A) -2
B) 2
C)

D)
E) 0,5
{Правильный ответ}=A 
{Сложность}=B 
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10 
{Четверт}=ІV 
$$$0010 
ABCDA
1B1C1D1  параллелепипедінде A 1C1   M нүктедесінде  B1D1 қиылысады.      =x   теңдігін
қанағаттандыратын х мəні
A) -2
B) 2
C)

D)
E) 0,5
{Правильный ответ}=A 
{Сложность}=B 
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10 
{Четверт}=ІV 
$$$0011 
ABCDA
1B1C1D1  параллелепипедінде A 1C   M нүктедесінде  B1D қиылысады.      =x   теңдігін
қанағаттандыратын х мəні
A) -2
B) 2
C)

D)
E) 0,5
{Правильный ответ}=A 
{Сложность}=B 
{Учебник}=Ж. Қайдасов, В. Гусев, Ə. Қағазбаева Геометрия 10, ҚГБ ЖМБ
{Класс}=10 
{Четверт}=ІV 
 
 
 

www.maths.kz   
manat@maths.kz
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Материалды жүктеу (Скачать)
Авторы:
Марат Дамира Мараткызы
Жарияланған уақыты:
2019-01-05
Категория:
Геометрия
Бағыты:
Оқушылар жұмысы
Сыныбы:
11 сынып
Тіркеу нөмері:
№ C-1546721524
333
444
555
666
7
888
999