Осы аптаның үздік көрнекіліктері
КМ 1. Негізгі және қосалқы шикізатты өндіріске бастапқы дайындау
Материал туралы қысқаша түсінік
Пән/модуль сипаттамасы: Бұл модульде тағам өндірісінде қолданылатын негізгі (ет, балық, көкөніс, дәнді-дақылдар, сүт өнімдері) және қосалқы шикізатты (дәмдеуіштер, май, тұз, қант және т.б.) өндіріске бастапқы өңдеу технологиясы қарастырылады.
Қалыптастырылатын құзыреттіліктер:Шикізатты қабылдау, сақтау және өндіріске жіберу тәртібін білу; Негізгі және қосалқы шикізат түрлерін ажырата алу; Әр шикізатқа тән алғашқы өңдеу тәсілдерін орындау (жуу, тазалау, сұрыптау, кесу, сүйектен ажырату, аршу және т.б.);
Пререквизиттер:Тамақтану гигиенасы және санитария негіздері; Азық-түлік шикізатының тауарлық сипаттамалары; Жеке бас гигиенасы және еңбек қауіпсіздігі.
Постреквизиттер: «Ет және ет өнімдері технологиясы»; «Балық және теңіз өнімдері технологиясы».
Оқытуға қажетті құралдар, жабдықтар:( Өндірістік үстелдер, кесу тақталары түстер бойынша бөлек;Асхана пышақтары, арнаулы құралдар тазалағыш, еттартқыш, сүйек бөлгіш балға және т.б; Ыдыстар мен асхана жабдықтары; Тоңазытқыш, мұздатқыш шкафтар; Жуу және дезинфекциялау құралдары; Қауіпсіздік техникасына арналған қорғаныс құралдары алжапқыш, қолғап, бас киім).
Осы материалды тегін алғыңыз келеді ма?
Толығырақ
Толығырақ
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
Осы материалды тегін алғыңыз келеді ма?
Толығырақ
Толығырақ
Жариялаған:
НҰРСҰЛТАНОВА ВЕНЕРА САЛАМАТҚЫЗЫ
Мақала жариялап аттестацияға жарамды тегін СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Бұл сертификат «Ziatker.kz» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!

Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!

Осы аптаның үздік көрнекіліктері
Материал іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде пәніңізді белгілеп, керек материалды алып сабағыңызға қолдана аласыз
Барлығы 663 959 материал жиналған
Автордың материалдары
Бұл модуль білім алушыларға айналмалы, тапаншалы және кеңей-жонғыш токарлық станок пен кесу құралдарын жұмысқа дайындауға және токарлық өңдеу жұмыстарын жүргізуге бөлшектің сапасын тексеруге мүмкіндік береді.
Басқа
Басқа
Басқа
Оқу шеберханасындағы өрт және еңбек кауіпсіздігі Қауіпсіздік техникасын оқытудың мақсаты- өндірістік оқу шеберханада салауатты да қауіпсіздік еңбек етуіне жағдай туғызу және оқытушылардың теориялық және практикалық тұрғыда дайындау. Еңбек қауіпсіздігі –бұл заңдылық жүйе. Сабақты оқу барысында оқытушылар еңбекті қорғау жөніндегі зиянды және қауіпті өндірістік факторларды, олардың адам ағзасына әсерін, олардың қорғану әдістерін, жұмыс орындарына қойылатын өндірістік, санитарлық, техникалық, қауіпсіздігі мен өрт қауіпсіздігі талаптарын, өндіріс үрдістері қауіпсздігін бағалау мен олардың қамтамасыз етуді оңтайлы шешімдерді өз бетінше қабылдай білу керек.
Басқа
Сабақ жоспары
Басқа
Өндірістік санитария – бұл еңбек жағдайын жақсартуға бағытталған санитарлық-гигиеналық және ұйымдастыру шараларының жиынтығы. Ол тағам өндірісінде жұмыс істейтін қызметкерлердің денсаулығын сақтау және тағам өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету мақсатында жүргізіледі.
Басқа
Басқа
Басқа
Осы аптаның үздік
көрнекіліктері
көрнекіліктері