Басқа Басқа бойынша Ұстаздарға арналған оқу әдістемелік материалдар
Еліміздің барлық педагогтарының білімі мен тәжірибесін біріктіріп, білім сапасын арттыру үшін сайтта 104643 материал жарияланған. Сіз осының барлығын сайттан тегін жүктеп сабағыңызға қолдана аласыз.
Барлығы: 104643 материал
Мақала жариялап аттестацияға жарамды тегін СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Бұл сертификат «Ziatker.kz» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Дайын ҚМЖ. Барлық пәндерден 2022-2023 оқу жылына, жаңа бұйрыққа сай жасалған
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандарты бойынша жасалған. 2022-2023 оқу жылына арналған
«Шолпан» журналы – қазақ рухани өмірінің ең жарқын құбылыстарының бірі.
Мадениеттану
Басқа
Басқа
«Функционалдық сауаттылықты дамыту мақсатында пәнаралық байланысты жүзеге асырудың тиімді моделі (Қазақ тілі - Математика - Әдебиеттік оқу)»әдістемелік құралы
Бастауыш сынып
Басқа
Басқа
«Адам және биосфера: географиялық ортадағы антропогендік өзгерістердің биологиялық салдары»әдістемелік құрал
Биология
Басқа
Басқа
оқу-әдістемелік құрал Мұғалімдерге арналған
Информатика
Басқа
Басқа
Бұл материалда басқару психологиясының негізгі ұғымдары студенттің жеке тәжірибесімен және мамандығымен байланыстырылып түсіндіріледі. Мәтінде магистратурадағы білімнің ерекшеліктері, жаңа дағдыларды меңгеру, топпен жұмыс істеу, эмоцияны басқару, дұрыс коммуникация құру сияқты қабілеттердің өмірде де, болашақ кәсіби қызметте де маңызы атап өтіледі.
Психология
Басқа
Басқа
Шығармашылық еркіндік — қазіргі жастардың басты артықшылығы.
Олар жаңа заманмен бірге дамып, жаңа мәдениет қалыптастыруда.
Ең бастысы — өз идеясынан қорықпау, бастаманы батыл қолға алу және мүмкіндікті пайдалану.
Басқа
Басқа
Басқа
Адам омыртқа жотасының анатомиялық құрылымы, оның биомеханикалық ерекшеліктері және клиникалық маңызы
Басқа
Басқа
Басқа
Бауырдың анатомиялық құрылымы, сегменттік жіктелісі, мен оның функционалдық және клиникалық маңызын анықтау.
Барлығы
Басқа
Басқа
Бұл мақалада Маңғыстау облысының туристік әлеуеті мен экологиялық жағдайы қарастырылған. Аймақтың табиғи-географиялық ерекшеліктері, тарихи және рухани мұралары, сондай-ақ экотуризм мен теңіз туризмін дамыту бағыттары талданады.
География
Басқа
Басқа
Русский язык класс 5круто советуюю легко удобно для всех
Русский язык
Басқа
Басқа
Бұл мақалада экологияның маңызы мен оны қорғаудың адамзат алдындағы ортақ міндет екені баяндалады.
Автор табиғаттың ластануы, климаттың өзгеруі және қоршаған ортаға адамның теріс әсері жайлы айта отырып, әр адамның экологиялық жауапкершілігіне назар аударады.
Мақалада қоқысты сұрыптау, ағаш отырғызу, суды үнемдеу, жасыл экономика мен экологиялық мәдениет туралы ой қозғалған.
Экология
Басқа
Басқа
Абай Құнанбайұлының қарасөздері – қазақ қоғамының жағдайын дәл танып, оны түзетудің жолын көрсеткен ағартушылық мұра. Әрбір қарасөзде белгілі бір мәселе көтеріліп, оны шешудің нақты амалдары ұсынылады. Абай қоғамдағы надандық, салғырттық, әділетсіздік секілді дерттерді сынап, білімге ұмтылу мен еңбек мәдениетін дәріптейді. «Отыз бірінші сөзінде» оқу мәдениетін, «Отыз сегізінші сөзінде» құндылықтар жүйесін түсіндіреді. Сондай-ақ, билік пен құқықтағы әділдік, адалдық, сөз бен істің бірлігі жайлы публицистикалық ой-пікірлерін айқындайды.
Барлығы
Басқа
Басқа
ШОҚАН УАЛИХАНОВ ПУБЛИЦИСТИКАСЫНДАҒЫ АҒАРТУШЫЛЫҚ ИДЕЯЛАР
Барлығы
Басқа
Басқа
Түркістан уалаятының газеті-қазақ баспасөзінің алғашқы қарлығашы
Барлығы
Басқа
Басқа
Бұл модуль білім алушыларға айналмалы, тапаншалы және кеңей-жонғыш токарлық станок пен кесу құралдарын жұмысқа дайындауға және токарлық өңдеу жұмыстарын жүргізуге бөлшектің сапасын тексеруге мүмкіндік береді.
Басқа
Басқа
Басқа
Өндірістік санитария – бұл еңбек жағдайын жақсартуға бағытталған санитарлық-гигиеналық және ұйымдастыру шараларының жиынтығы. Ол тағам өндірісінде жұмыс істейтін қызметкерлердің денсаулығын сақтау және тағам өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету мақсатында жүргізіледі.
Басқа
Басқа
Басқа
Шикізатты қабылдау, сақтау және өндіріске жіберу тәртібін білу; Негізгі және қосалқы шикізат түрлерін ажырата алу; Әр шикізатқа тән алғашқы өңдеу тәсілдерін орындау (жуу, тазалау, сұрыптау, кесу, сүйектен ажырату, аршу және т.б.);
Барлығы
Басқа
Басқа
Бұл модульде тағам өндірісінде қолданылатын негізгі (ет, балық, көкөніс, дәнді-дақылдар, сүт өнімдері) және қосалқы шикізатты (дәмдеуіштер, май, тұз, қант және т.б.) өндіріске бастапқы өңдеу технологиясы қарастырылады.
Басқа
Басқа
Басқа
Пән/модуль сипаттамасы: Бұл модульде тағам өндірісінде қолданылатын негізгі (ет, балық, көкөніс, дәнді-дақылдар, сүт өнімдері) және қосалқы шикізатты (дәмдеуіштер, май, тұз, қант және т.б.) өндіріске бастапқы өңдеу технологиясы қарастырылады.
Қалыптастырылатын құзыреттіліктер:Шикізатты қабылдау, сақтау және өндіріске жіберу тәртібін білу; Негізгі және қосалқы шикізат түрлерін ажырата алу; Әр шикізатқа тән алғашқы өңдеу тәсілдерін орындау (жуу, тазалау, сұрыптау, кесу, сүйектен ажырату, аршу және т.б.);
Пререквизиттер:Тамақтану гигиенасы және санитария негіздері; Азық-түлік шикізатының тауарлық сипаттамалары; Жеке бас гигиенасы және еңбек қауіпсіздігі.
Постреквизиттер: «Ет және ет өнімдері технологиясы»; «Балық және теңіз өнімдері технологиясы».
Оқытуға қажетті құралдар, жабдықтар:( Өндірістік үстелдер, кесу тақталары түстер бойынша бөлек;Асхана пышақтары, арнаулы құралдар тазалағыш, еттартқыш, сүйек бөлгіш балға және т.б; Ыдыстар мен асхана жабдықтары; Тоңазытқыш, мұздатқыш шкафтар; Жуу және дезинфекциялау құралдары; Қауіпсіздік техникасына арналған қорғаныс құралдары алжапқыш, қолғап, бас киім).
Басқа
Басқа
Басқа
"Қазақ әдебиеті пәнінде оқушылардың шығармашылық қабілетін дамыту жолдары"
Қазақ әдебиеті
Басқа
Басқа
1
2
...
19