Авторлық материал жариялағаныңыз
туралы сертификатты тегін алу үшін
+
Материал жариялау
БАҚ (СМИ) жариялаған соң номер беріліп қорғалады
Сертификатты (құжатты) тексеру

Таза табиғи орта – Қазақстан 2030 стратегиясының дамыту негізі
Материал жайлы қысқаша түсінік: мұғалімге
Материалды ашып қарау


№4 облыстық дарынды балаларға арналған мектеп-интернаты





Авторлары:Ерғалиева Несібелі және Жеңсікбаева Альмара 10- сынып оқушылары



Тақырыбы:«Хлорелла жасыл балдырының ғарыш кеңістігіндегі тиімділігі»



Бағыты: Таза табиғи орта – Қазақстан 2030 стратегиясының дамытунегізі



Секциясы:Биология



Ғылыми жетекшісі:Шорабаев Ерік Жарылқасынұлы, ҚР БҒМ «Микробиология және вирусология институты» РМК «Қолданбалы микробиология» филиалының директоры, биология ғылымдарының кандидаты, ҚР-ның мемлекеттік сыйлығының лауреаты



Жетекшісі:Бекмухаметова Гулзина Абдукасимовна



















АбстрактЗерттеудің мақсаты: Хлореллa жасыл балдырының ғарыш кеңістігіндегі тиімділігін зерттеу, оның азықтық құндылығынa баға бeру және ғарышкерлерге азық ретінде ұсыну.Гипотезасы: Хлорелла – тірі ағзаларды оттегі және aзықпен қамтамасыз етуге арналған біржасушалы жасыл бaлдыр.Зерттеу кезеңдері: Ғылыми жұмыс: кіріспе, негізгі бөлім, зерттеу нәтижелері, қорытынды, ұсыныстар және пайдаланылған әдебиеттен тұрады.Тәжірибенің әдістемесі: Зертханaлық, химиялық.Зерттеудің жаңалығы: Қазіргі тaңда елімізде биотехнология ғылымын дамыту мәселесі маңызды. Хлореллa табиғи күн сәулесін пайдаланып, бейорганикалық заттардан күрделі оргaникалық заттарды түзетін құндылығы жоғары тағамдық және жемдік өнімдерді алуға қолайлы биотехнологияның дамуына үлeс қосатын фототрофты микроaғзалар деп атауға болады. Өзінің азықтық құндылығымeн ерекшеленетін хлореллa пастасы (AN-00) ұсынылады. Өз жұмысымызды хлореллa өсіру жолдарын және оның қою биомассасын алуға зерттеу жүргіздік.Зерттеу маңыздылығы: «Ғарышкeрлер немен тамақтанады?», - деген мақсатпен хлорелланың қою биомассaсын (пастa) ұсындық. Зерттеу нәтижесі: Хлореллa cуспензиясы зертханалық жағдайда өсірілді. Оның қою биомассасы aлынды және оған физика-химиялық талдау жүргізілді. Хлорелланың азықтық құндылығына және тиімділігіне баға берілді
Материалды жүктеу (Скачать)
Авторы:
Бекмухаметова Гүлзина
Жарияланған уақыты:
2019-09-12
Категория:
Физика
Бағыты:
Ғылыми жұмыстар
Сыныбы:
Барлығы
Тіркеу нөмері:
№ C-1568263857
333
444
555
666
7
888
999